Wednesday, April 2, 2014

Surat Cinta Buat Awek Gua

 
gambar hiasan


Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Gua harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari.. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main.. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! Very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulu pun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni.. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat orang lain..

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu.. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu ngan gua first time jumpa? Masa tu hujan.. Lu takde payung.. Lu lari pegi bus stop.. Lu basah kuyup.. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan.. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam.. Baek punya gua usya.. Start tulah lu ngan gua sama-sama sudah feeling-feeling.. Gua ingat lagi lagu "Antara Gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu.. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public.. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wooo.. Janganlah buat gua macam ni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakap! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua.. Gua tau sapa gua.. Gua memang macam ni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua.. Dulu lu takde pun macam ni.. Lu tak kisah pun! Lu layan selamba je.. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wooo!

Lu pikirlah sindri beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu.. Gua dah sound mak bapak gua nak pinang lu.. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai.. Gua buat modal nak kawin dengan lu.. Cayalah cakap gua, gua tak tipu! Betul wa cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik.. Gua dah takde awek lain lagi.. Lu sorang jelah yang gua cinta.. Awek lain gua usya diaorang tak layan wa cakap lu! Gua tak tipu!

Akhir kata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu.. Semoga lu berbahagia..

Yang Benar , 
Rockersejati

2 comments:

zuan Q said...

lame x post,2bln tggu nie.heap dpt bce

yusrina said...

blogwalking .. http://albumretro.blogspot.my/